مضرات وایتکس در دوران کرونا | پاک نشان
گندزدایی و ضدعفونی سطوح آلوده
کرونا یک بیماری ویروسی واگیردار و خطرناکی است که ویروس آن میتواند از راههای مختلفی مانند تنفس، لمس سطوح آلوده و… به انسان سرایت نماید. مدت ماندگاری این ویروس روی انواع سطوح، مختلف میباشد و ممکن است بسته به جنس سطوح این مدت، از چند روز تا یک ماه باشد؛ لذا گندزدایی و ضدعفونی ساختن سطوح ضروری به نظر میرسد. گندزدایی به کار بردن مواد شیمیایی و فیزیکی با هدف خنثی سازی رشد و حذف مواد میکروبی میباشد. موادی که برای گندزدایی استفاده میشوند از نظر قدرت حذف و نابودی میکروارگانیسمها به سه دسته بالا، بینابین و پایین تقسیم میشوند. همچنین مواد ضدعفونی کننده هم برای از بین بردن مواد میکروبی استفاده میشود ولی به طور قطع آنها را از بین نمیبرد. وایتکس یکی از این مواد ضدعفونی کننده میباشد که به آن میپردازیم. مواد گندزدا و ضدعفونی کننده کاربردشان برای سطوح بیرونی میباشد و باید به شدت در برابر این مواد نکات حفاظتی را رعایت کرد تا با لمس، تنفس، خوردن و آشامیدن وارد بدن نشوند. همچنین چند مواد ضدعفونی کننده را نباید به صورت همزمان استفاده کرد، زیرا باعث میشود اثرات یکدیگر را خنثی سازند.
وایتکس و کاربرد های آن در پاکیزگی و گندزدایی
بسیاری از مردم با تصور اینکه از هر نوع ماده ضدعفونی و گندزدایی میتوانند برای پاکیزگی سطوح استفاده کنند، دست به ضدعفونی محل زندگی یا کار خود با استفاده از موادی میزنند که به سلامتیشان لطمه وارد مینماید. یکی از این مواد، مایع سفیدکننده یا وایتکس(هیپوکلریت سدیم) میباشد. وایتکس که آب ژاول هم نامیده میشود، به دلیل کاربردهای فراوانی که مانند بوزدایی و گندزدایی دارد، استفاده خانگی نیز دارد. در مصارف خانگی برای پاکیزگی سرویسهای بهداشتی، ضدعفونی با این ماده انجام میشود که اگر در حین کار از ماسک و دستکش انجام نشود، بسیار خطرناک است، بنابراین باید نکات ایمنی رعایت گردد.
مضرات و خطرات استفاده از وایتکس
با فراگیر شدن بیماری کرونا، افراد بیش از پیش به مواد ضدعفونی کننده روی آوردهاند و اگر قصد استفاده از وایتکس را دارند باید نکاتی را در این باره بدانند. دانستن مضرات وایتکس در دوران کرونا میتواند تا حدی استفاده از این ماده سمی را کاهش دهد؛ زیرا صدمات جبران ناپذیری به اعضای خانواده وارد میشود. به عنوان مثال استفاده همزمان از آب گرم و وایتکس بسیار مضر می باشد، زیرا گاز کلر موجود در آن آزاد میشود و باعث مسمومیت میگردد. قدرت ضدعفونی کنندگی بالای این ماده، در از بین بردن باکتری و ویروسها منجر به کاربرد ناصحیح آن در دوران بیماری کرونا گردیده است. اگر نکات زیر را رعایت نکنید، به جای ویروس کرونا، وایتکس به شما و بدنتان آسیب وارد میکند:
- در استفاده از آن بر روی فلزات باید به قدرت خورندگی این ماده توجه داشت. زیرا در مدت طولانی باعث خوردگی فلزات و یا سطوح رنگ شده میشود.
- اگر قصد رقیق کردن آن را برای ضدعفونی سطوح خانه خود دارید حتما از آب سرد استفاده نمایید و آن را تا یک شبانهروز استفاده کنید تا خواص آن از بین نرود.
- محیطی که در آن گندزدایی با وایتکس استفاده میشود حتما باید دارای تهویه مناسب باشد.
- از ریختن آن برروی پارچههای پشمی و ابریشمی خودداری نمایید.
- به کودکان خود اجازه ندهید با این مواد بازی کنند.
- آن را به هیچ عنوان با جوهر نمک ترکیب ننمایید.
- از تماس آن با پوست جلوگیری نمایید.
مواردی که بیان شد در صورت رعایت نشدن میتوانند از مضرات ضدعفونی خانه با وایتکس باشد که آسیب به ریه یکی از پیامدهای استفاده از این ماده ضدعفونی کننده میباشد. با این تفاسیر برای از بین بردن ویروس در منازل به هیچ وجه ضدعفونی با وایتکستوصیه نمیشود.