فروش انواع محلول های ضدعفونی کننده
استفاده از مواد ضدعفونی کننده باعث ایجاد فعالیت ضد میکروبی می شود که در نتیجه آن علاوه بر بهبود سلامت در بیماران و کارکنان درمانی می توان از ابتلا به بیماری نیز جلوگیری کرد. با شیوع ویروس کرونا بحث در رابطه با مواد ضدعفونی کننده و نحوه استفاده از آن ها د میان عموم مردم رواج پیدا کرد. در ادامه سعی خواهیم کرد توضیح مختصری در رابطه با انواع محلول های ضدعفونی کننده ارائه دهیم.
انواع مواد ضدعفونی کننده:
الکل:
ترکیبی آلی محلول در آب می باشد و شامل دو نوع ،اتانول و ایزوپروپیل در دسترس است. طبق نظر متخصصین الکل 70 درصد بیشترین اثربخشی را در از بین بردن کرونا دارد. در بین الکل ها متانول دارای ضعیف ترین اثر میکروب کشی است.
کلر و ترکیبات آن:
هیپو کلریت سدیم(آب ژاول یا وایتکس) با غلظت بین 6.15%–5.25% . وایتکس بطور گسترده در ضدعفونی کردن سطوح استفاده می شود.کلر ضدعفونی کننده سطح متوسط می باشد. از مزایای ترکیبات کلر می توان به ارزانی و عملکرد سریع آن اشاره نمود. و از معایب آن تحریک چشم ، مری و ایجاد زخم معده نام برد.
دو محلول مورد اشاره فوق بیشترین استفاده و اثرگذاری را در از بین بردن کرونا داشته اند؛ اما در ادامه با چند ماده ضدعفونی کننده دیگر نیز آشنا می شویم.
فرمالدئید:
ضد عفونی کننده سطح بالاای که بر روی همه میکروارگانیسمها از جمله اسپور باکتریایی مواثر است و به دو فرم محلول و گازی در دسترس می باشد.
پراکسید هیدروژن(آب اکسیژنه):
طبق مطالعات گسترده این ماده دارای اثرات مطلوب ضد باکتری، ویروسیدال، اسپورسیدال و قارچ کش می باشد. محلول 0.5% پراکسید هیدروژن می تواتند در یک دقیقه باکتریها و ویروسها را ازبین ببرد و در 5 دقیقه مایکوباکتریوم و قارچ ها نابود کند.
پراستیک اسید:
به اثرگذاری سریع بر میکروارگانیسمها معروف می باشد. و از مزایای آن می توان به فقدان محصولات جانبی مضر در طبیعت اشاره که در نهایت به اسید استیک، آب و اکسیژن تجزیه می شود. از برتری های دیگر این ماده اثرگذاری آن در دمای پایین و بر مواد آلی می باشد.
ترکیب پراستیک اسید و پراکسید هیدروژن:
طبق مطالعات انجام گرفته ترکیب پراستیک اسید و پراکسید هیدروژن تمام میکروارگانیسم ها در مدت زمان 20 دقیقه از بین می برد. و ترکیبی شامل 0.08% پراستیک اسید و 1% پراکسید هیدروژن عملکرد بهتری نسبت به مایکوباکتریوم های مقاوم به گلوتارآلدیید دارند.
توجه
برخی از مواد ضدعفونی کننده باعث ایجاد آسم می شود (به عنوان مثال، سفید کننده کلر / هیپوکلریت سدیم، ترکیبات آمونیوم چهارتایی) بعضی در ایجاد سرطان نقش دارند. حساسیت پوست در استفاده از برخی مواد ضدعفونی کننده دیده شده است (به عنوان مثال، کلر سفید کننده، روغن کاج و تیمول) و یا خطرات زیست محیطی ایجاد می کنند همانند نقره و ترکیبات کلرید آمونیوم چهارتایی.